Rostade och saltade pumpafrön



Rostade och saltade pumpafrön

# Köp en pumpa av valfri storlek
# Skär ut ett lock och öppna pumpan
# Gräv ut fröna ur det trassliga och kladdiga "nät" där de sitter
# Skölj fröna
# Häll flytande smör och fröna i en ugnfast form
# Salta (helst med flingsalt för det blir godast)
# In med formen i ugnen med 200 graders värme i ca 10 min
# Låt fröna svalna i formen innan de hälles upp i skålar


Pumpafrön har en egen smak, som påminner lite om popcorn i krispigheten.
Lite trådigare skal dock.
Kärnan påminner lite om äggula tyckte Elina, som provsmakade dem för första gången igår.
Vi hade middag hemma hos oss med en av våra vänfamiljer.

Nu börjar en ny månad imorgon och dessutom har dottern höstlov.
Måndag, tisdag och torsdag har jag semester.
Behöver lite lugn efter denna jobbiga höst.
Tänkte inte göra något speciellt, bara ta dagen som den kommer!
Imorgon ska vi följa med maken ner till Halmstad, han ska operera sitt ena knä.
Det var extremt lång operationskö här, så genom vårdgarantin har han blivit erbjuden Halmstad istället.
4