Varning om detta 08 nummer!

 
08-50935101 har sedan den 18 juli ringt fyra samtal till mej med några dagars mellanrum.
Har inte svarat någon gång av dessa fyra och maken reagerade nu när jag talade om att jag vägrar svara för det är en försäljare, med att kolla via google vad det är för ett telefonnummer.
Vi har anslutit våra mobiler till nix, så det är ju konstigt att en försäljare ringer då.
Varför jag inte svarade är för de höll på 6-7 gånger och ringa med några dagars mellanrum i våras oxå.
Här får ni ett axplock av kommentarerna som stod om detta nummer på google:
- En oseriös försäljare som ringer från ett fartyg utanför Söderhamn i samarbete med MySafetyAB.
- De ringer flera gånger (bland flera gånger om dagen) i förhoppningen om att du av misstag svarar.
- Numret har värderats 4 ggr som telefonförsäljning av otrevliga dumbommar på tellows.se
- Svarar man då det numret ringer så medföljer det direkt kostnader enligt en varning på fb.
- Konsumentskydd.nu har klassat nummret som spam.
7
Malin B

Helt sanslöst om det blir kostnader av att SVARA på ett samtal.
Känns som jag känner igen numret?! På vår fasta telefon är det inte så många som ringer länge, mer än just säljare. Kollar ju samtalslistan där ibland...

Marie

Ohh hua, tack för du säger till

Pernilla

Kan man verkligen bli debiterad kostnad genom att svara? Däremot händer att jag får konstiga sms som de vill att jag svarar på och där kan man snabbt bli debiterad. Det roligaste är nog den som vill köpa hundskit och undrar om de kan komma och hämta en kasse dagen därpå. Haha! Numret är ju mitt företagsnummer till hundtrimmet så det är lätt att ga tag på. Man får aktas sig.
/P

Hanna

Om man har en Iphone, så kan man blockera nummer som man inte vill ska ringa eller sms´a. Då slipper man dessa oseriösa som hela tiden ringer upp/sms`ar stup i kvarten. Vet ej hur det är med andra mobiler.

Om man nu har en Iphone så trycker på I:et som är bredvid numret (som menas med "information") och skrollar ned till "Blockera den här uppringaren". Sen kan man gå in på Inställningar, därefter Telefon och sist på Blockerade. Där kan man se hela listan på de nummer som man blockerat. Min är lång och de nummer som jag blockerat har aldrig ringt eller sms`at fler ggr. Så det funkar.

Ang Nix, så står det så här på deras hemsida: "Spärren i NIX-Telefon gäller inte samtal som rör marknadsundersökningar, samhällsinformation, politiska kampanjer, religiös upplysning eller annat som anses ha samhällsintresse. Därför kan du få den sortens samtal även om du spärrat ditt nummer hos NIX-Telefon". Läs mer här: http://nixtelefon.org/sa-gar-det-till/undantagen/

Ann Catrine

Det där med att man blir debiterad om man svarar är inte riktigt, har dementerats av telebolag och andra instanser.
Det finns en app som kan blockera de nummer du inte vill ska kunna ringa dig igen (truecaller)
Lycka till!

Therese

Hej!
Jag kan varmt rekommendera appen Varningsinfo, den är gratis. Dom har och uppdaterar en lista hela tiden med telefon nr från försäljare och marknadsundersökningar och andra konstiga nummer. Finns numret som ringer dig i deras lista så kommer Varningsinfo´s logo fram då det ringer. För att uppdatera listan går man in i appen och klickar på "uppdatera listan". Man kan även klicka på "redigera listan" för att lägga till ett nummer och tipsa Varningsinfo om det telefonnummer inte finns med hos dom.

Ninni - Vimsiga mamman

Men vad trist, se om du kan spärra det från din mobil. Ja kan det (iPhone)