Vecka 23 och 24

Vecka 23
7 - 13 juni
 
 
Sommarblommorna är levererade - denna vecka ligger fokus på plantering av sommarblommor.
 
 
Starten av planteringen av sommarblommorna, betyder borttagning av penséerna. Det är ett sådant slöseri att dessa skönheter hamnar på komposten när de är som vackrast.
 
 
Behöll faktiskt exemplar av dessa penséer.
 
 
Fick höra att det varit en jordbävning under natten som fått den stora stammen på en 350-årig lind att dela på sej. Vi åkte förbi och tittade på sprickan, för att dagen efter skulle trädet fällas. Senare på dagen så föll trädet av sej själv och tyngden av den 2 m tjocka och 4 m höga stammen flyttade på en gravsten och gjorde ett stort hål i gräsmattan där den landade.
 
 
Efter ett kraftigt regn så insåg jag varför min allergi är så stor just nu.
 
 
 Dessa skönheter följde med mej hem!
 
 
 Synd att jag inte kunde rädda alla dessa skönheter från komposten.
 
 
Rapsfält i regndis inramat av kyrkogårdens stora träd.
 
 
Så kom alla penséer jag tagit med hem ner i urnor.
 
 
De krukor som står i mitten ska älsta dottern få nästa vecka. Tomatsticklingarna  i krukan närmast stupröret, måste planteras i egna krukor snart. De har fina rötter redan.
 
 
Här gör vi iordning jorden inför plantering imorgon. Här undrade vi varför anläggningsgruppen - Bitte och Stefan - inte tagit ner hela stammen. Det bor en knipa där som lagt ägg högst upp i trädet. De låter ungarna kläckas innan det tar bort den uppallade stamdelen. Här flyttar de tillbaka gravstenen och lagar gräsmattan.
 
 
I en grav grävde jag fram denna padda! Blev rädd att ha skadat honom med spaden, men han var bara nyvaken. 
 
 
Vi gick upp i klocktornet och hittade denna kyrkklocka med en speciell inskription:
"Herren lär oss att vi dö måste".  Klockan är skänkt av välborne Åke Soop på Hästhalla till Swen Khilin, prosten anno 1725. Klockan var tillverkad i Stockholm.
 
 
Den brantaste av tre trappor var den som ledde upp till klockan.
 
 
Vet inte vad trädelen med 1780 inkarvat på är för något, den var fin tyckte jag. Den låg på avsatsen innan den brantaste trappan började invid ett fint runt fönster.
 
 
Visst är fönstret fint?!
 
 
 Vy genom fönstret vid den andra trappan.
 
 
Vad jag tycker om att randa grusgravarna vi sköter! Det här mönstret blev en favorit.
 
 
Titta vad fina de är penséerna jag "räddat" från komposten.
 
 
Maken, älsta dottern och jag åkte upp till Dalarna på torsdagen, för min mors urnnedsättning. Vi stannade till i Fagersta på Västanfors hembygdsgård och tog en fika.
 
 
Västanfors hembygdsgård ligger vackert vid Kolbäcksån.
 
 
Mjukglass och kaffe satt skönt efter flera timmar i bilen.
 
 
Bäsingen, här har jag badat många gånger eftersom jag tillbringade några veckor varje sommar under hela min uppväxt på Sjöviks Folkhögskola där denna badstrand finns.
 
 
Kvällsbad det är underbart med kvällsbad då allt är lugnt och stilla.
 
 
Sörgårdens matsal, kök och vardagsrum. Vi hyrde sovrum i elevlängan Sörgården på Sjöviks Folkhögskola, då urnnedsättningen var på fredagen.
 
 
 
 
Aftonbladet hade en artikel som gjorde att många nya följare kommenterade både mitt (konstigt nog) och dotterns Instagram.
 
 
Tidigt på morgonen plockade vi blommor till mammas urnnedsättning.
 
 
Det kändes magiskt och otroligt mysigt att plocka blommor i dikeskanten tillsammans. Till och med mamma var med oss.
 
 
Efter blomplockning tog vi ett långt morgonbad. Vi sa att så här vill vi ha det varje dag genom sommaren, ett kvällsbad, ett morgonbad och plocka blommor tillsammans.
 
 
Var urnbärare och den som sänkte ned urnan i graven.
 
 
Vi fick bara vara 8 personer runt graven, vilket bidrog till den intima och mycket fina känsla som mammas urnnedsättning hade. Mammas bästa barndomsvänner, min familj och min far samlades runt graven.
 
 
Här har ni sällskapet, den person som inte syns men som ändå var med, var yngsta dottern som vi hade med på facetime.
 
 
Så här fint hade de gjort för mamma.
Tacksam över hur mina kollegor i Dalarna fixat min mammas urnnedsättning.
 
 
Brödansikte, hahaha!!!
 
Vecka 24
14 - 20 juni
 
 
Nu börjar värmen och vattningen blir prio.
 
 
Älskar verkligen att randa grusgravar. Att få hitta på egna mönster, att vara kreativ.
 
 
Grästrassel, är lätt att få då man slår högt gräs.
 
 
Både jag och åkaren fick soppatorsk och överhettning samtidigt. Fick solsting den här dagen efter timmar på klipparen utan något på huvudet och utan att dricka vatten.
 
 
Gräset har börjat växa runt planteringen, så roligt att se resultatet av vårt jobb med jorden.
 
 
Ösregn på väg hem från Handelsträdgården.
 
 
Gjorde sommarbuketter fick sådan inspiration helt plötsligt.
 
 
Åskregn på intåg.
 
 
Naturligtvis springer jag ut och duschar i regnet, det är så somrigt!
 
 
Mindre roligt hade jag då jag skulle lämna in två stora inlämningar och läroplattformen inte fungerade som den skulle. När jag skrivit med rubriker och avdelningar som under, så blev alla ord som en klump då jag tryckte på inlämning (bilden över).
 
 
Som om det inte räckte, så försvann min inlämning från min sida, vilket gjorde att jag inte kunde se vilken av mina klasskamrater jag skulle återkoppla till.
 
 
En läroplattform måste fungera när den är förbindelselänken mellan skolan och mina klasskamrater. Det är så otroligt stressande att lägga timmar på att skriva och skriva om, för att sedan ändå inte bli bra då jag lämnar in den. Värst är det ändå då jag missade en deadline på grund av detta. Den andra inlämningen som jag hade problem med den här helgen, gick inte alls att lämna in via plattformen, jag blev tvungen att skicka den i ett mail... 
1
Malin B

Ett välfyllt inlägg minsann! Jag hoppas att du fått ordning på skoluppgiften. Så frustrerande då tekniken inte fungerar.
Fint avsked av din mor. ❤️ Du är sannerligen en hejare på att få det vackert hos de som vikar under gruset. Min sambo brukar göra så fint hos sin farmor och farfar - dåvtänker jag på dig.